equawhand.com

Çalışma Yüzeyi 1@4x

EquaWHand Çalıştayı Ankara'da gerçekleştirildi

Hentbol branşında kadınların spora katılım, erişim, temsil gibi konularda karşılaştıkları zorlukları belirlemek ve bu doğrultuda eğitim içeriklerini zenginleştrmek amacıyla düzenlenen EquaWHand Çalıştayı Ankara’da Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç’ın açılış konuşmasını yaptığı çalıştay THF Kadın Kurulu koordinatörlüğünde, BoMoVu (Sosyal Güçlendirme İçin Spor ve Beden Hareketi Derneği ), Slovenya’dan Lüblijana Üniversitesi ve Spor Bilimleri fakültelerinden akademisyenler, sosyologlar, sporcular, hakem ve gözlemciler, antrenörler, ve yöneticilerin katılımı ile gerçekleşti.

Equability in and Through Handball: Leveraging Women’s Inclusion Towards Better Sports for Everyone”

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun, Avrupa Birliği nezdinde 2022 yılı teklif çağrıları kapsamında, koordinatör olarak yürüteceği Erasmus+ Spor projesidir.

Proje; THF Kadın Kurulu ve Proje Biriminin koordinatörlüğünde, Slovenya’dan Ljubljana Üniversitesi ile Türkiye’den Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği (BoMoVu) iş birliğinde hayata geçirilecektir.

Proje, branşa özgü bilgi toplama çalıştayı, dijital olarak belirli tarihlerde düzenlenen eğitimler, yüz yüze atölyeler, katılımcıların hentbol kulüplerinde yapacakları stajlar ve sonunda üst düzey bir maç organize etme sorumluluğunu üstlenecekleri bir uygulamayı içerecektir. Bu projenin uzun vadeli etkisi, katılımcıların proje tamamlandıktan sonra kulüplerin idarelerinde üstlenecekleri rollerle gerçekleşecektir. Bu anlamda hentbolda olası kariyer yolları spor kulüpleri tarafından teşvik edilecektir. Nihai olarak katılımcıların kalifiye yöneticiler olarak spora dahil edilmesi, hentbolun gelişmesine, dolayısıyla “herkes için daha iyi spor” fikrine öncülük edecektir.

Projenin amacı; Türkiye’nin farklı bölgelerinden 15 kadın yönetici adayını stratejik yönetim becerilerine sahip hentbol yöneticisi olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Kadın katılımcıların uluslararası standartlarda eğitimi ve eğitimlerin sonunda katılımcıların uygulayıcı olarak sahada görev alacakları pratik imkanlarıyla donanımlarını geliştirerek uzun vadeli olarak yönetim kademelerindeki kadın istihdamını arttırmaktır.

Çalıştayın Amacı; Hentbol branşında kadınların spora katılım, erişim, temsil gibi konularda karşılaştıkları zorlukları belirlemek ve bu doğrultuda eğitim içeriklerini zenginleştrmektir.

Çalıştay Kapsamında Değerlendirilecek Konular

Birinci Oturum

1.Kadınların spor ortamlarında karşılaştıkları zorluklar veya engeller nelerdir?

2.Kadınların gelişimlerini ve spora katılımlarını destekleyen mekanizmalar nelerdir?

3.Kadınların yönetim kademelerinde yer alamama nedenleri nelerdir?

İkinci Oturum

1.Kadınların spor ortamlarında karşılaştıkları zorluklar veya engelleri aşmak için öneriler.

2.Kadınların gelişimlerini ve spora katılımlarını destekleyen mekanizmaların daha verimli hale getirilmesi için öneriler.

3.Kadınların yönetim kademelerinde yer alamama nedenlerini en aza indirmek için öneriler.